România | Coaliția PSD - ALDE i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu

  • 15 Iunie 2017 08:45
România | Coaliția PSD - ALDE i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu

În România, coaliția PSD - ALDE i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu și cabinetului său. Totodată Premierul Sorin Grindeanu a anunțat aseară că nu demisionează din funcție. El a precizat că va face acest lucru după ce președintele Iohannis va numi un premier de la PSD. 

Președinții PSD și ALDE - Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat, miercuri, 14 iunie, la finalul reuniunilor de conducere ale celor două formațiuni, că această decizie a fost luată din cauza slabei performanțe a executivului, care nu a îndeplinit decât jumătate din prevederile programului de guvernare.

Liviu Dragnea a spus că PSD e pregătit, împreună cu ALDE, să formeze un nou guvern, iar joi, 15 iunie, va avea loc o altă reuniune la vârf a partidului pentru desemnarea unui nou prim-ministru. 

Cei doi lideri au precizat că la finalul ședinței coaliției a fost trimisă o scrisoare președintelui României prin care este înștiințat că actualul premier nu mai are susținere politică. Conducerea social-democraților se e va reuni astăzi într-o nouă ședință pentru a desemna persoana care urmează să fie propusă pentru funcția de premier.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău