România | Autoritățile vor să grăbească administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin împotriva COVID-19: Persoanele predispuse la forme severe și personalul medical, primii pe listă

  • 21 Septembrie 2021 15:32
România | Autoritățile vor să grăbească administrarea celei de-a 3-a doze de vaccin împotriva COVID-19: Persoanele predispuse la forme severe și personalul medical, primii pe listă

Autoritățile din România iau în considerare administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 persoanelor predispuse la forme severe și persoanelor care prin natura meseriei au risc sever de infectare, precum personalul medical sau personalul din învățământ, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, potrivit HotNews.ro.

Platforma națională de programare este în curs de optimizare pentru programările la a treia doză, spune Valeriu Gheorghiță. Doza a 3-a ar urma să fie administrată la minimum 6 luni după a doua doză. Valeriu Gheorghiță spune că se ia în considerare devansarea termenului pentru administrarea celei de-a treia doze, "ținând cont de situația epidemiologică". O ședință de lucru pe această temă va avea loc săptămâna aceasta.
 
Persoanele care se prezintă pentru prima dată la vaccinare se pot prezenta în continuare direct în centrele de vaccinare, în timp ce pentru doza a treia va fi necesară programarea prin platforma de programare, a anunțat Valeriu Gheorghiță, potrivit sursei citate.
 
Printre persoanele care vor avea prioritate la a treia doză se numără:
  • Bolnavii oncologici.
  • Pacienții care au trecut prin transplant.
  • Pacienții cronici - boli pulmonare, cardiovasculare, renale, endocrinologice - diabet zaharat, bolile cronice sub tratament imunosupresor.
  • Pacienții cu imunodeficiențe moderate sau severe.
Strategia pentru administrarea celei de-a 3-a doze a vaccinului este în lucru în acest moment, a precizat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Bucureștiul a depășit rata de vaccinare de 50%

Bureștiul a depășit rata de vaccinare de 50% din populația eligibilă pentru vaccin (rezindeții cu vârsta peste 12 ani), a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare.

A doua cea mai mare rată de vaccinare din țară este în județul Cluj - 46,32% din populația eligibilă.

Câți copii și adolescenți s-au vaccinat

Aproape 42.000 de copii din categoria de vârstă 12-15 ani s-au vaccinat cu cel puțin o doză, ceea ce înseamnă o rată de vaccinare de 5%.

La categoria de vârstă 15-19 ani, numărul tinerilor vaccinați este de 163.000, ceea ce înseamnă o rată de vaccinare de 20%.
 
La categoria de vârstă 60-69 de ani - aproape un milion de vaccinață, rată de acoperire 40%.
 
La categoria de vârstă 50-59 de ani - aproape 900 de mii de persoane vaccinate.
 
Categoria de vârstă peste 70 de ani - 800 de mii de persoane vaccinate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău