România ar putea deveni prima țară, după SUA, care produce elicopterul de atac Bell AH1 Viper

  • 15 Iunie 2017 07:59
România ar putea deveni prima țară, după SUA, care produce elicopterul de atac Bell AH1 Viper

Richard Harris, vicepreședinte pentru vânzări internaționale în domeniul militar în cadrul Bell Helicopter, a declarat miercuri că elicopterul de atac AH1 Viper ar putea fi produs în România în patru-cinci ani, în urma discuțiilor avute cu reprezentanți ai Guvernului, scrie Agerpres.

„Am venit deja în luna martie ca parte a discuțiilor economice între România și America. Am primit o invitație de la ministrul Mediului de Afaceri, domnul Petrescu, pentru a veni și a vedea oportunitățile din industrie. Am fost întotdeauna impresionați de industria aerospațială din România. Prin urmare, în această săptămână vom face vizite la toate companiile din sectorul aerospațial pentru a face o evaluare a oportunităților de participare în industrie”, a spus Richard Harris în cadrul unei conferințe de presă.

El a prezentat și un proiect mai vechi al companiei Bell prin care, împreună cu Ghimbav Brașov, urma să se construiască la finalul anilor ’90 elicopterul „Dracula”, proiect ce nu a mai fost finalizat din cauza contextului politic.

Bell AH1 Viper, a explicat el, este un elicopter de atac deosebit de modern, care este produs la ora actuală de Bell Helicopter pentru Forțele Navale Americane. Are o armură rezistentă la proiectile de până la 23 mm calibru, rachete aer-aer și o rază de acțiune, cu două rezervoare suplimentare, de 575 km.

Întrebat de perioada necesară pentru demararea construcției elicopterelor în România, Richard Harris a menționat că este un proces destul lent, de circa patru-cinci ani.

„Este un întreg proces de formare și de instruire care trebuie făcut înainte de evaluarea instrumentelor existente, de formare a românilor în America și poate dura între patru și cinci ani. La început, Bell Helicopter ar construi în Texas primele cinci sau șase elicoptere românești, împreună cu specialiști români care vor veni în Statele Unite pentru a învăța care sunt procesele de producție și apoi vom muta producția, încetul cu încetul, în România, până când toate procesele vor fi capabile să fie făcute aici”, a mai declarat vicepreședintele pentru vânzări al Bell.

El a punctat faptul că România ar putea deveni prima țară din afara SUA care produce astfel de elicoptere.

Sursa: Radio Constanța

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău