România ar putea construi o interconexiune pentru a furniza gaze naturale în Ucraina

  • 01 Septembrie 2018 15:10
România ar putea construi o interconexiune pentru a furniza gaze naturale în Ucraina

România ar putea furniza gaze naturale Ucrainei. Construcția și punerea în funcțiune a noii conducte va avea loc însă nu mai devreme de anul 2025.

Potrivit unui comunicat al furnizorului național de gaze din Romania, preluat de portalul interfaxenergy.com, compania Transgaz intenționează să construiască o interconexiune care va conecta sistemele de transmisie a gazului din România și Ucraina.

De asemenea, sursa citată menționează că noul proiect al Transgaz poate însemna căutarea unor modalități de tranzit al gazelor către Europa, în special prin intermediul sistemului ucrainean de transport al gazelor.

De notat că România își satisface 90% din necesități cu gaz propriu. În același timp, datorită depozitelor de gaze recent deschise pe platoul românesc al Mării Negre, țara își poate dubla producția de gaz în următorii 20 de ani.

Anterior, după cum nota publicația RBK-Ucraina, președintele ucainean Petro Poroșenko a declarat că Kievul va putea să primească gaz prin conducta de gaze Trans-Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP) prin Bulgaria și România.

În plus, sursa citată scrie că segmentul de gazoduct peste Dunăre, care va lega Ucraina și România, ar urma să fie finalizată în 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău