România aplică „măsuri de vigilență întărită” în contextul atacurilor Rusiei asupra porturilor ucrainene, la 15 km de Tulcea: Nu au fost identificate amenințări directe

  • 02 August 2023 18:40
România aplică „măsuri de vigilență întărită” în contextul atacurilor Rusiei asupra porturilor ucrainene, la 15 km de Tulcea: Nu au fost identificate amenințări directe

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a transmis miercuri, în contextul atacurilor asupra portului ucrainean Izmail, că „nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, iar în prezent sunt aplicate măsuri de „vigilență întărită”, scrie Caleaeuropeană.ro.

Într-un comunicat de presă, MApN condamnă „ferm” agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei și continuarea atacurilor nejustificate și ilegale împotriva zonelor locuite de civili și elementelor din infrastructura critică ale acestei țări.

„În ceea ce privește situația generată de atacurile executate în cursul nopții trecute, care au vizat elemente de infrastructură portuară din zona Izmail, în apropierea granițelor României, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale, nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”, a precizat MApN.

Conform sursei citate, în prezent, MApN „aplică măsuri de vigilență întărită stabilite conform planurilor naționale și aliate, monitorizând permanent spațiul național terestru, maritim și aerian și cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul Flanc Estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”.

Rusia a atacat, miercuri dimineață, portul Izmail de pe Dunăre, la 15 kilometri de Tulcea. Un atac cu drone explozive rusești a lovit infrastructura portuară și a provocat incendii în regiunea Odesa, în sudul Ucrainei.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că atacul rușilor reprezintă “crimă de război” și “afectează capacitatea Ucrainei de a transfera produse alimentare către cei care au nevoie de ele în lume”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău