România analizează toate pârghiile posibile pentru a asigura pentru R.Moldova un acces mai rapid la vaccinul anti-COVID-19

  • 03 Februarie 2021 18:27
România analizează toate pârghiile posibile pentru a asigura pentru R.Moldova un acces mai rapid la vaccinul anti-COVID-19

România analizează toate pârghiile posibile pentru a asigura pentru Republica Moldova un acces mai rapid la vaccinul anti-COVID-19, a declarat premierul român Florin Cîțu în cadrul unei întrevederi cu Maia Sandu în capitala României.

Într-un mesaj pe rețelele de socializare, Maia Sandu precizează că a avut o scurtă întrevedere cu premierul român în perioada în care s-a aflat la București în drum spre Paris.

„Prim-ministrul Florin Cîțu m-a informat, totodată, că într-un timp foarte scurt Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare”, menționează Maia Sandu în mesajul său.

De asemenea, cei doi oficiali au vorbit despre inițiativele abordate în cadrul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Chișinău, astfel încât să fie intensificată colaborarea la nivel guvernamental.

Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală sunt  conexiunea energetică cu România prin punerea în funcțiune deplină a gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni.

„Domnul Florin Cîțu m-a asigurat că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova, atât în relațiile bilaterale, cât și la nivelul Uniunii Europene, promovând agenda europeană a țării noastre și interesele cetățenilor”, punctează Maia Sandu.

Amintim că șeful statului efectuează începând de astăzi  o vizită oficială de două zile la Paris, urmând să aibă o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron, dar și cu alți oficiali francezi de rang înalt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău