România a refuzat vizele pentru 17 jurnaliști de la Russia Today. MAE: „Au fost notificați abuziv ca oficiali ai statului rus”

  • 24 Septembrie 2022 19:07
România a refuzat vizele pentru 17 jurnaliști de la Russia Today. MAE: „Au fost notificați abuziv ca oficiali ai statului rus”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că au fost acordate vize de intrare tuturor oficialilor desemnați de Federația Rusă ca membri ai delegației oficiale a acestui stat la Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) de la București, în număr de 17, conform solicitării părții ruse.

Potrivit sursei citate, au fost revocate vize pentru jurnaliști ”notificați abuziv” ca oficiali, printre motive numărându-se și securitatea națională a României.

”Decizia autorităților române competente, bazată inclusiv pe considerente ce țin de securitatea națională a României, care a condus la revocarea unor vize, s-a referit exclusiv la un număr de 14 jurnaliști ai Russia Today, care au fost abuziv notificați de către Federația Rusă ca oficiali aparținând Ministerului rus al Dezvoltării Digitale, Comunicațiilor și Mass-Media”, arată MAE.

Ministerul român răspunde astfel comentariului purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse cu privire la revocarea de către Ambasada României la Moscova a vizelor acordate unor persoane desemnate de Federația Rusă ca delegați oficiali ai săi la Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU), ce se desfășoară la București, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie.

”Astfel, având în vedere aspectele deja precizate, este evident că prin decizia adoptată nu au fost afectate în niciun fel participarea și interesele de reprezentare ale Federației Ruse la Conferința ITU de la București, acuzația părții ruse conform căreia această măsură ar viza afectarea șanselor unui candidat rus de a fi ales într-o poziție de conducere în cadrul organizației fiind complet absurdă și vădit nefondată”, punctează reprezentanții MAE român.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău