România a investit în R.Moldova 55 de milioane de euro, în ultimii zece ani

  • 29 Octombrie 2020 14:00
România a investit în R.Moldova 55 de milioane de euro, în ultimii zece ani

România a investit în Republica Moldova 55 de milioane de euro, în ultimii zece ani. La zece ani de la inițierea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România, Secretariatul General al Guvernului României – Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a lansat un portal informativ cu denumirea generică 10ani.ro.

 Portalul  prezintă cele mai importante domenii în care s-au făcut investiții: renovarea grădinițelor, salvarea oamenilor prin intervențiile SMURD, autobuzele școlare donate, banii și suportul uman oferi în lupta cu noul coronavirus. Tot acolo se regăsesc și importantele investiții culturale de la Sala cu Orgă, teatrul din Cahul, dar și cel mai important proiect de securitate energetică: gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău.

 „Sprijinul constant, asumat și foarte responsabil acordat de România oamenilor din Republica Moldova s-a materializat în timp prin demararea, implementarea și finalizarea unor proiecte extrem de importante pentru comunitățile și întreaga societate din Republica Moldova”, notează portalul 10 ani.ro

Și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, scrie într-un mesaj pe Facebook, că există existe exemple concrete care au îmbunătățit viața oamenilor prin ajutorul oferit de București, menite să contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor din Republica Moldova, la educația, sănătatea și prosperitatea lor, la susținerea parcursului european și la racordarea ireversibilă la spațiul occidental de valori (în care se respectă democrația, statul de drept și drepturile omului)”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Mon
20
Tue
22
Wed
20
Thu
20
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău