România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul IV al anului trecut

  • 09 Martie 2021 12:55
România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul IV al anului trecut

Economia României a înregistrat un avans de 4,8% în trimestrul patru al anului trecut comparativ cu trimestrul al treilea, aceasta fiind cea mai puternică creștere a Produsului intern brut înregistrată de o țară membră a Uniunii Europene în trimestrul patru comparativ cu trimestrul precedent, arată datele publicate marți de Eurostat, transmite Agerpres.

În schimb, economia zonei euro a înregistrat o contracție de 0,7%, iar cea a UE un declin de 0,5%, în trimestrul patru al anului trecut comparativ cu trimestrul al treilea. Cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 5,1%), Austria (minus 2,7%), Italia (minus 1,9%) și Franța (minus 1,4%). La polul opus, cele mai mari creșteri au fost înregistrate în România (4,8%), Malta (3,8%), Croația și Grecia (ambele 2,7%).

Pe ansamblul anului 2020, Produsul intern brut al zonei euro a înregistrat o contracție de 6,6%, față de un declin de 6,8% cât s-a anunțat inițial. De asemenea, în cazul Uniunii Europene, cifrele privind evoluția PIB-ului au fost revizuite până la un declin de 6,2%, față de unul de 6,4% prognozat inițial.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău