România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE

  • 13 Mai 2015 13:59
România a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE

România a înregistrat o creștere economică de peste 4% în primul trimestru al acestui an, a anunțat astăzi Institutul Național de Statistică (INS).

Creșterea economică este cea mai mare din întreaga Uniune Europeană, indică datele publicate de Biroul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat.

În primul trimestru al acestui an, Uniunea Europeană a avut o creștere economică de 1,4%. În ceea ce privește economiile mari, doar economia Marii Britanii a avut o evoluție peste medie, cu o creștere de 2,4%. În primul trimestru, economia Germaniei a crescut cu 1%, însă dă semne de încetinire. În schimb, Franța, cu o creștere de 0,7%, sub cea a Germaniei, dă semne că a intrat pe un trend pozitiv. O altă veste bună este creșterea Spaniei, de 2,6%, o nouă dovadă că economia începe să iasă din criză.

În România, în primul trimestru al acestui an volumul lucrărilor în construcții a fost mai mare cu peste 12% față de aceeași perioadă a anului trecut. O creștere de peste 6% s-a înregistrat și la comerțul cu autovehicule și motociclete, transmite RRA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău