România a fost aleasă membru al Consiliilor Executive ale unor programe și fonduri specializate ONU din domeniul dezvoltării

  • 06 Aprilie 2023 11:22
România a fost aleasă membru al Consiliilor Executive ale unor programe și fonduri specializate ONU din domeniul dezvoltării

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu salută alegerea României miercuri, 5 aprilie 2023, ca membru al Consiliilor Executive ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (FNUAP) și Biroului Națiunilor Unite pentru servicii de proiecte (UNOPS), ca reprezentant al Grupului Est-European la ONU, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Alegerile s-au desfășurat în cadrul Consiliului Economic și Social al ONU (ECOSOC), România reușind să câștige alegerile având drept contracandidat Rusia.

Alegerea României pentru acest nou mandat, care va fi exercitat la New York în perioada 2024-2026, reprezintă un rezultat direct al implicării active și susținute a României pe cele trei paliere de activitate ale ONU (pace și securitate, dezvoltare durabilă, drepturile omului). Aceasta confirmă, totodată, aprecierea de care se bucură România pe plan internațional, fiind promotoare a unei atitudinii consecvente de susținere a multilateralismului eficient și a ordinii internaționale bazate pe norme, având în centru sistemul ONU. De asemenea, România va acționa și în continuare pentru consolidarea profilului de susținător al valorilor europene, care presupun și atingerea unor standarde înalte de dezvoltare economică, socială și de mediu.

În viitoarea calitate de membru al celor trei Consilii Executive, România va acorda o importanță sporită eforturilor globale de consolidare a activității fondurilor și programelor ONU din domeniul dezvoltării, având ca obiectiv mobilizarea tuturor partenerilor și actorilor relevanți în vederea implementării adecvate a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău