România a donat căști de protecție, veste antiglonț și mașini de teren R. Moldova. Modernizarea Armatei Naționale, un obiectiv asumat de România

  • 08 August 2023 11:20
România a donat căști de protecție, veste antiglonț și mașini de teren R. Moldova. Modernizarea Armatei Naționale, un obiectiv asumat de România

România a fost, este și va rămâne unul din cei mai fermi susținători ai R. Moldova, reconfirmându-și, în repetate rânduri, angajamentul pentru intensificarea cooperării pe palierul securității și apărării. Declarația a fost făcută de ministrul Apărării moldovean, Anatolie Nosatîi, în cadrul întrevederii cu omologul său român, Angel Tîlvăr, aflat într-o vizită oficială la Chișinău. În cadrul vizitei, România a oficializat o nouă donație de echipament militar către Armata Națională a Republicii Moldova, scrie defenseromania.ro.

Oficialii au participat la ceremonia de recepționare a unui lot de echipamente individuale de protecție din partea României. Lotul conține căști de protecție, veste antiglonț și autoturisme de teren.

Cu această ocazie, ministrul Anatolie Nosatîi a mulțumit partenerilor români, declarând că acest sprijin este foarte important în contextul consolidării capacităților de apărare ale R. Moldova.

Un subiect separat l-a constituit intenția Ministerului Apărării din R. Moldova de accedere în calitate de membru cu drepturi depline în cadrul Platformei de dialog politico-militar — Inițiativa regională a Procesului miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), având în vedere că începând cu 1 iulie 2023, Președinția rotativă a Comitetului de coordonare politico-militar SEDM a fost preluată de către România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău