România a demarat aplicarea programului privind înzestrarea cu corvete multifuncționale

  • 01 Martie 2018 12:21
România a demarat aplicarea programului privind înzestrarea cu corvete multifuncționale

Departamentul pentru armamente al Ministerului Apărării Naționale a inițiat, joi, procedura specifică de achiziție pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului „corvetă multifuncțională", informează MApN într-un comunicat.

Anunțul de participare și documentația de atribuire pentru această procedură au fost publicate pe pagina de internet a Companiei Naționale Romtehnica SA, la adresa http://www.romtehnica.com.ro/site/import/.

MApN arată că procedura specifică de achiziție este bazată pe competiție și se va finaliza prin semnarea unui acord-cadru pentru furnizarea produselor și serviciilor aferente Programului esențial de înzestrare „Corvetă multifuncțională".

De asemenea, se arată că, de la intrarea în vigoare a primului contract subsecvent aferent acordului-cadru, prima navă va fi construită și dotată în maximum trei ani, programul urmând a fi finalizat, cu toate cele patru corvete, în maximum șapte ani.

Operațiunile compensatorii aferente contractelor subsecvente vizează transferul de tehnologie necesar pentru construcția, dotarea și mentenanța corvetelor, modernizarea fregatelor tip T22R din dotarea Forțelor Navale Române, respectiv dezvoltarea unui centru de instruire la nivelul acestei categorii de forțe.

Sursa: RAA

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău