România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. R. Moldova rămâne în „zona verde”

  • 11 Iunie 2021 09:10
România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. R. Moldova rămâne în „zona verde”

Guvernul României a actualizat joi seara lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, pe coduri – verde, galben și roșu. R. Moldova este printre țările care se regăsesc în „zona verde”, transmite DIG24.ro.

Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test negativ sunt scutite de carantină.

 Cei care vin din zona verde pot intra în România fără restricții, potrivit sursei citate.
 
Menționăm că Ambasada României la Chișinău a precizat anterior, într-un comunicat, că regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile.
 
Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale, detaliate în HCNSU nr. 35 și 36, disponibile mai jos.
 
Cetățenii români care revin în România din străinătate și au petrecut ultimele 14 zile într-o zonă verde (inclusiv Republica Moldova) nu sunt plasați în carantină (nu trebuie să facă dovada vaccinării sau încadrării în excepțiile prevăzute de legislație).
 
Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență sunt disponibile la adresele:
Lista statelor clasificate în zone de risc este disponibilă la adresa:
 
Ambasada recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale (https://stirioficiale.ro/informatii) cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei, tocmai pentru a evita deplasarea până în punctul de trecere al frontierei și refuzarea intrării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri România-Actualități
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău