România | 1 noiembrie - Ziua Națională a Radioului

  • 01 Noiembrie 2020 13:19
România | 1 noiembrie - Ziua Națională a Radioului

Radioul public aniversează astăzi 92 de ani de la prima transmisie în eter. "Alo, alo, aici Radio București!" au fost primele cuvinte care s-au auzit de la radio.

În cei 92 de ani de existență neîntreruptă, Radioul public a transmis toate evenimentele semnificative din istoria României.

La postul public de radio, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la 23 august 1944, a fost făcut anunțul că România s-a alăturat aliaților.

Vocile revoluției anticomuniste din decembrie 1989 au fost auzite în toată țara și grație Radioului public.

În zilele noastre, guvernanții, politicienii, societatea civilă aleg postul public de radio pentru a transmite mesaje către români.

Timp de 92 de ani, pe timp de pace sau război, în vremuri de prosperitate sau de criză, de-a lungul tuturor regimurilor politice, Radioul public a rămas un reper de credibilitate. 

Graham Dixon, directorul Departamentului Radio din cadrul Uniunii Europene de Radio și Televiziune: Cele mai calde felicitări pentru Radio România cu ocazia acestei aniversări. Acest an 2020 ne-a arătat că Radioul public este mai important decât oricând.

În situația dificilă în care sunt țările europene, a avea acces la știri credibile, informații de încredere de la voci de încredere și jurnaliști profesioniști, a ști clar de unde vin informațiile, a avea acces la dezbateri cu diverse puncte de vedere, acestea toate sunt mai importante ca niciodată.

Sunt convins că Radio România s-a ridicat la înălțimea situației și a arătat că radioul, chiar și după atât de mulți ani, este un mediu tânăr, vibrant și sursă de transformare, capabil de flexibilitate și să răspundă nevoilor oamenilor în moduri diferite de acum 92 de ani, dar transmițând aceleași valori și principii fundamentale.

Ca recunoaștere a rolului determinant al radioului în istoria României, parlamentul a instituit ziua de 1 noiembrie ca Zi Națională a Radioului.

Conform ultimului studiu de măsurare a audienței, Radio România este lider de piață, cu o cotă de 30% la nivel naționale și cu peste 3,6 milioane de ascultători zilnic.

Sursa: Radio România Actualități
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:6,69 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău