România: TVR are Consiliu de Administratie

  • 22 Martie 2016 15:01
România: TVR are Consiliu de Administratie

Parlamentul a validat Consiliul de Administratie al TVR, prin vot secret cu bile. Din totalul de 542 de parlamentari au fost prezenti 342, votand pentru lista comuna a membrilor CA 312 si impotriva – 12.

Toti membrii CA depun la aceasta ora juramantul in fata parlamentului, dupa care se va alege prin vot un Presedinte Director General.

Consiliul de Administratie al TVR este alcatuit, in urma propunerilor partidelor, Guvernului si Presedintiei, din urmatorii membrii titulari: Irina Radu, Doina Gradea Alfred Bulai, Ionica Stanciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Gabriel Giurgiu, George Orbean, Christel Topescu.
Membri supleanti care au primit votul parlamentului sunt: Elena Anca Dindirica, Smaranda Vornicu Shalit, Lucian Romascanu, Adriana – Silvia Mesesian, Cristian Vasile Petcu, Rostas -Peter Istvan, Savu Catalin Catana, Gheorghe Balasoiu, Andrea-Julika Ghita, Cornel Mihalache, Luminita Velciu, Ana Maria Sandu, supleant.

Votul din plenul reunit a fost marcat si de un scandal – UDMR a parasit sala, deranjat de faptul ca in CA al TVR a fost propusa jurnalista Oana Stanciulescu, care este acuzata de promovarea legionarilor.

Deputatul Aurel Vainer a luat cuvantul si a declarat ca nu este de acord cu nominalizarea lui Stanciulescu in Consiliul de Administratie al TVR, aratand ca va vota impotriva. El a precizat ca nu poate fi de acord ca in CA al TVR „sa functioneze un membru cu viziuni de acest fel. Ma opun nominalizarii si voi vota impotriva”, a precizat Vainer.

Ulterior au luat cuvantul senatoarea Cristiana Anghel si senatorul PNL Puiu Hasotti in apararea acesteia.
Hasotti a explicat ca Stanciulescu nu a adus laude unor personalitati din Miscarea Legionara, iar Anghel a sustinut ca jurnalista nu poate fi acuzata de antisemitism.

Toti membrii propusi au primit in aceasta dimineata aviz favorabil din partea comisiilor reunite de cultura.

Sursa: bucurestifm.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău