România: Profanatorul mormântul părintelui Arsenie Boca riscă închisoare

  • 13 Iunie 2015 18:27
România: Profanatorul mormântul părintelui Arsenie Boca riscă închisoare

Maramureșanul care ar fi profanat mormântul părintelui Arsenie Boca spune că voia să demonstreze că trupul acestuia nu a putrezit și că astfel poate fi canonizat.

Bărbatul de 45 de ani, din județul Maramureș, care a profanat noaptea trecută mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, riscă să primească o pedeapsă de doi ani de închisoare, spun polițiștii care l-au audiat astăzi la sediul Poliției Hațeg.

Bărbatul a săpat o groapă adâncă de o jumătate de metru, pe toată lungimea mormântului și a fost surprins în flagrant de călugărițele mănăstirii, care au și sesizat poliția.

Subcomisarul Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean Hunedoara, a declarat că bărbatul a încercat să se ascundă în pădurea din jurul mănăstirii Prislop, dar a fost găsit în scurt timp de polițiști și condus la sediul poliției din orașul Hațeg.
 
La ieșirea de la audieri, bărbatul a declarat că ar fi săpat groapa în mormântul părintelui Arsenie Boca pentru a demonstra că trupul acestuia nu a putrezit și că astfel se îndeplinește una dintre condițiile necesare pentru ca acesta să poată fi canonizat.
 
Pe de altă parte, nu este exclusă varianta ca bărbatul să aibă probleme psihice.
 
El se afla de miercuri în zona Mănăstirii Prislop, unde și-a oferit voluntar serviciile pentru a ajuta la treburile gospodărești de acolo.
 
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de profanare de morminte.
 
Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.
 
Părintele Arsenie Boca este considerat sfântul necanonizat al Ardealului, iar la mormântul acestuia de la Mănăstirea Prislop vin zilnic mii de pelerini. În zilele sfârșitului de săptămână numărul celor care se roagă la mormânt ajunge și la 30.000 de persoane.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău