România: Lista finaliștilor Eurovision din 2016 (VIDEO)

  • 11 Februarie 2016 18:41
România: Lista finaliștilor Eurovision din 2016 (VIDEO)

Joi, 11 februarie, au fost anunțați cei 12 finaliști care vor intra în Selecția Națională Eurovision România 2016.

După ascultarea celor 94 de melodii validate, juriul a avut dificila sarcină de a alege doar 12 piese care să concureze pentru un loc pe scena Eurovision de la Stockholm.

Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruț și Irina Baianț, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra și Mihai Băjinaru sunt cei pe care îi vom vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, la semifinala din 4 martie, șase dintre aceștia urmând să acceadă în finala Selecției Naționale Eurovision România 2016, din 6 martie.

Cei 12 semifinaliști au fost prezentați de TVR joi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Sala Media a Teatrului Național din București. Alături de echipa Eurovision a TVR condusă de Iuliana Marciuc, la conferința de presă a participat și Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, orașul-gazdă al Selecției Naționale din acest an.

În următoarele zile, concurenții încep pregătirea pentru show-urile de la Baia Mare, iar prima lor apariție televizată este programată pentru vineri, 19 februarie, la Berăria H, într-un eveniment transmis în direct la TVR 1. Pe scena berăriei vor urca cei 12 semifinaliști ai Selecției Naționale, care vor interpreta piesele din concurs.

În acest an, la Eurovision au fost înscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat în preselecție, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, doi candidați au fost respinși, întrucât nu au respectat cerințele prevăzute în Regulament.

Sursa: bucurestifm.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău