România: Festivalului Montan “Prietenii Marmotelor”, la prima ediție

  • 20 Iulie 2015 16:04
România: Festivalului Montan “Prietenii Marmotelor”, la prima ediție

Prima ediție a Festivalului Montan 'Prietenii Marmotelor', care include activități de drumeție și escaladă montană, se va desfășura între 24 și 26 iulie în zona Piscu Negru din Masivul Făgăraș, județul Argeș.

Festivalul este inclus ca a șasea etapă a Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților 2015”, printre partenerii evenimentului numărându-se cunoscutul alpinist argeșean Alex Găvan.

“În cadrul acestui festival se vor desfășura activități de echipa de tip drumeție, orientare, escalada/alpinism, precum și probe culturale și probe surpriză. Anul acesta, topul va fi reprezentat de vârfurile Lespezi (2.517 m) și Călțun (2.510 m), fiind vârfurile de pe locurile cinci și șase din clasamentul vârfurilor din Romania”, se precizează într-un comunicat al Asociației “Drumeții Montane” .

Echipele vor lua parte la probe de raid montan, alpinism, orientare, cunoștințe turistice, cultură, la care se va adăuga o probă surpriză.

Proba de raid montan va consta într-un traseu montan de dificultate medie, cu o durata de maxim șapte ore și o diferență de nivel de circa 1.300 de metri. Se va participa în echipe de trei membri, care vor atinge vârfurile Lespezi și Călțun, urmând să fie premiată separat cea mai rapidă ascensiune pe vârful Lespezi pentru fiecare categorie.

La orientare va fi organizată o probă de viteză pe azimut, la care fiecare echipaj va desemna un membru să parcurgă poligonul. Lungimea maximă a traseului va fi de 2 kilometri, iar proba se va da la o altitudine de 1.600 de metri, lângă stâna Paltinul.

Proba de cunoștințe turistice va cuprinde 15 întrebări din zona de concurs. Toate întrebările sunt de dificultate scăzuta și au un singur răspuns corect, fiecare membru al echipei urmând să răspundă la cinci întrebări.

La alpinism, fiecare echipa va intra cu toți membrii în concurs, pentru a parcurge mai multe probe surpriză. Concurentul care va trebui să parcurgă partea de alpinism va fi asigurat și va primi cască de protecție.

Concursul va mai include o probă culturală, fiecare club având la dispoziție 15 minute pentru a prezenta un moment artistic - umoristic, precum și o probă surpriză.

“Scopul acestui festival este acela de a promova turismul montan, de a încuraja acest tip de recreere și mod de petrecere al timpului liber și nu în ultimul rând de a sensibiliza și sublinia importanța protecției mediului”, se mai arată în comunicat.

Participarea la festival este gratuită, cu excepția taxei de ecologizare pentru cei care vor fi cazați în camping de 10 lei pentru fiecare cort.

Sursa: antenasatelor.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău