România: „Cel mai lung spectacol” de teatru din istorie - „Ziua Hektomeron”

  • 21 Iunie 2021 09:37
România: „Cel mai lung spectacol” de teatru din istorie - „Ziua Hektomeron”

Spectacolul "Ziua Hektomeron" va începe diseară la ora 19:00 și va avea o durată de 25 de ore și 30 de minute, timp în care publicul va putea să urmărească non-stop în sala mare 'Amza Pelea' al Teatrului Național 'Marin Sorescu din Craiova', România toate cele 100 de episoade ale proiectului 'Hektomeron'.

Totodată, pe esplanada din fața teatrului vor fi montate două ecrane imense pe care se vor putea urmări în timp real performance-urile desfășurate în sală, iar spectatorii care nu vor putea veni la Craiova vor avea posibilitatea de a urmări acest maraton teatral direct pe web site-ul evenimentului www.hektomeron.com.

Fiecare episod a însemnat de fapt câte o poveste a Decameronului transpusă scenic, la acest proiect lucrând, alături de cei 31 de actori ai Naționalului craiovean, 100 de regizori din tot atâtea țări.

După cum mai subliniază reprezentanții Teatrului Național 'Marin Sorescu din Craiova', 'Hektomeron' este un proiect născut din dorința de a ieși dintre zidurile ridicate de virusul care a condamnat la recluziune forțată întreaga lume.

Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:6,69 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău