România | Un imens drapel, arborat în Piața Tricolorului din Alba Iulia

  • 30 Noiembrie 2019 15:47
 România | Un imens drapel, arborat în Piața Tricolorului din Alba Iulia

Un imens drapel a fost arborat sâmbătă în Piața Tricolorului din Alba Iulia, în cadrul manifestărilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României și a împlinirii a 101 ani de la Marea Unire din 1918, scrie Agerpres

După ce arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, a oficiat o slujbă de binecuvântare a Drapelului Național, soldați ai Divizia 4 Infanterie "Gemina" au interpretat Imnul Național al României.

La eveniment au participat numeroase oficialități județene și locale, parlamentari de Alba, precum și membri ai unor loji masonice, turiști și localnici.

Anterior, au fost depuse coroane de flori la statuile lui Ionel Brătianu, Iuliu Maniu, voievodului Mihai Viteazul și la busturile Regelui Ferdinand și Reginei Maria.

Dacă de dimineață numărul celor prezenți la festivități a fost unul redus, pe parcurs, situația s-a schimbat, iar interiorul Cetății Alba Iulia a devenit unul mult mai animat.

În jur de 60.000 de oameni sunt așteptați duminică, de 1 Decembrie, la manifestările organizate de Ziua Națională în Alba Iulia, pentru care organizatorii au pregătit un program variat, derulat în cadrul "Festivalului de România". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău