Româncele Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan, printre jucătoarele amendate la US Open

  • 01 Septembrie 14:10
Româncele Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan, printre jucătoarele amendate la US Open

Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan au fost amendate la US Open 2019, anunţă jurnalistul New York Times, Ben Rothenberg. Trei dintre cele 10 amenzi dictate pe baza meciurilor disputate până vineri, 30 august, în competiţia feminină de la US Open, au fost direcţionate împotriva româncelor.

Simona Halep va pierde 3.000 de dolari din premiul de 100.000 dolari pentru prezenţa în turul secund. Eleva lui Daniel Dobre a fost amendată ca urmare a avertismentului primit în partida din turul doi, cu Taylor Townsend, când a dat cu racheta de pământ de furie.

Soranei Cîrstea îi vor fi reţinuţi 2.500 de dolari din valoarea premiului pentru prezenţa în turul trei, de 163.000 dolari, pentru că a primit indicaţii interzise de la antrenorul său în partida din turul secund cu Aliona Bolşova. Cîrstea a scăpat însă de o amendă mai drastică pentru proteste la adresa deciziei arbitrului. În acelaşi meci cu Bolşova, Soranei i-a căzut cozorocul în timpul punctului, iar românca nu a fost de acord cu decizia oficialului din scaun de a-i acorda punctul adversarei. Cîrstea a cerut rejucarea punctului şi a aşteptat minute bune intervenţia supervizorului, însă decizia nu a fost întoarsă. Deconcentrată, Cîrstea a pierdut şi următorul punct, iar setul a intrat în contul adversarei. Totuşi, Cîrstea nu a folosit cuvinte denigratoare sau jignitoare la adresa arbitrului, astfel încât a scăpat fără amendă la acest incident.

Ana Bogdan a fost şi ea amendată cu 1.000 euro pentru o abatere similară cu cea a Simonei Halep, dar petrecută în turul întâi al calificărilor pentru tabloul principal. Ana Bogdan a acces apoi pe tabloul principal, fiind învinsă în turul doi de Petra Martic, cea care a mers mai departe şi o va înfrunta în optimi pe Serena Williams.

Amenda record pentru această ediţie a US Open-ului, cel puţin până în ziua de vineri, îi aparţine ibericei Carla Suarez Navarro, care va rămâne doar cu 18.000 dolari din premiul cuvenit pentru prezenţa pe tabloul principal de la Flushing Meadows, după ce americanii au considerat că ea nu s-a prezentat la nivelul necesar şi nu s-ar fi străduit suficient, spaniola retrăgându-se în primul tur din cauza unei accidentări la spate, după un singur set disputat şi pierdut 2-6 la Timea Babos.

Anul trecut, tenisul a stabilit o nouă regulă pentru a combate participarea jucătoarelor şi jucătorilor accidentaţi în Grand Slam-uri. S-a luat hotărârea ca un jucător eligibil pentru prezenţa pe tabloul principal care se retrage înaintea turneului din motive medicale poate încasa jumătate din valoarea premiului în bani - astfel încât jucătorii de eşalon secund să nu mai fie tentaţi să intre pe teren doar pentru a face figuraţie şi a încasa un cec important, care să le asigure mare parte din bugetul pe un an.

În acelaşi timp, jucătorii care intră pe teren cu accidentări mai vechi doar pentru abandona duelul fără luptă sau mimând lupta sunt pedepsiţi începând de anul trecut pentru a proteja interesele celor apţi de joc, dar şi al spectatorilor plătitori de bilete.

De aceea, Carla Suarez Navarro va plăti o amendă de 40.000 de dolari după prestaţia de la US Open 2019, notează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chişinău
8 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9 °C
Tue
13 °C
Wed
10 °C
Thu
4 °C
Fri
-0 °C

Curs oficial BNM 17 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3214 -0.0000
USD 17.5802 -0.0000
RON 4.0546 -0.0000
UAH 0.7255 -0.0000
RUB 0.2745 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău