Românca Oana Lungescu, distinsă de Jens Stoltenberg pentru cei 13 de ani ca purtător de cuvânt NATO

  • 20 Iulie 2023 15:09
Românca Oana Lungescu, distinsă de Jens Stoltenberg pentru cei 13 de ani ca purtător de cuvânt NATO

Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a fost distinsă în această săptămână cu Medalia pentru servicii meritorii de către secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, la capătul unei activități de 13 ani în care a fost deopotrivă prima femeie, primul jurnalist și prima persoană din Europa de Est care a ocupat această funcție.

“Îi mulțumesc lui Jens Stoltenberg pentru că mi-a acordat Medalia pentru servicii meritorii, când închei cei 13 ani de activitate ca purtător de cuvânt al NATO. Sunt mândră că sunt prima femeie și primul jurnalist care a îndeplinit această funcție, precum și prima persoană născută în Europa de Est. Cine ar fi crezut că este posibil, având în vedere că am crescut în timpul Războiului Rece, unde NATO era inamicul?”, a transmis Oana Lungescu, potrivit Calea Europeană.

“Dar nu aș fi putut face nimic fără echipa mea de presă uimitoare și toți colegii noștri civili și militari, aliații noștri și mass-media. Multe mulțumiri tuturor! A fost un mare privilegiu să lucrez cu voi pentru a menține NATO puternică în cea mai dificilă perioadă de la Războiul Rece încoace”, a mai adăugat Lungescu.

Prima femeie care a ocupat funcția de purtător de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, va pleca la sfârșitul lunii august, după ce a condus comunicațiile Alianței în cea mai turbulentă perioadă din ultima generație.

Numită în 2010 de fostul secretar general Anders Fogh Rasmussen, după o lungă carieră la BBC, și reconfirmată de Jens Stolenberg în 2014, Lungescu este, de asemenea, cea mai longevivă purtătoare de cuvânt a NATO și prima jurnalistă în această funcție din istoria recentă.

Ea a început să predea ștafeta adjunctului său, Dylan White, după summitul NATO de la Vilnius de la mijlocul lunii iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău