Roman Iagupov de la Zdob și Zdub și frații Advahov au devenit cetățeni de onoare ai județului Iași

  • 26 Mai 2022 09:00
Roman Iagupov de la Zdob și Zdub și frații Advahov au devenit cetățeni de onoare ai județului Iași

Artistul formației Zdob și Zdub Roman Iagupov, precum și frații Vitalie și Vasile Advahov, care au obținut cu melodia "Trenulețul" locul șapte la ediția Eurovision din acest an, au devenit cetățeni de onoare ai județului Iași din România, transmite News.ro.

Hotărârea a fost luată, miercuri, în plenul Consiliului Județean Iași, precizează sursa citată

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, a declarat că titlul de cetățean de onoare acordat celor trei artiști reprezintă o recunoaștere a contribuției lor la dezvoltarea relațiilor între cei care trăiesc pe cele două maluri ale Prutului.

"Prin piesa Trenulețul cei trei artiști au promovat legătura puternică între România și Republica Moldova, dar în același timp nu puteam avea ambasadori mai buni pentru legătura feroviară Iași-Chișinău-Odesa pe care ne-o dorim cu toții. Sperăm ca atât Odesa, cât și celelalte comunități din Ucraina să nu fie afectate de acest război nemilos", a afirmat șeful CJ Iași, Costel Alexe.

Tot în ședința de miercuri, consilierii județeni au votat un acord de cooperare între județul Iași și regiunea Odesa din Ucraina, dar și între Iași și raionul Orhei din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău