Rolls-Royce a renunțat deocamdată la planificata vânzare a Bergen Engines către o companie controlată de grupul rus TMH, după intervenția Norvegiei

  • 09 Martie 2021 15:51
Rolls-Royce a renunțat deocamdată la planificata vânzare a Bergen Engines către o companie controlată de grupul rus TMH, după intervenția Norvegiei

Producătorul britanic de motoare și mașini de lux Rolls-Royce a anunțat marți că a renunțat deocamdată la planificata vânzare a Bergen Engines către o companie controlată de grupul rus TMH, după intervenția Norvegiei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Agenția norvegiană de securitate (NSM) analizează vânzarea Bergen Engines, estimată la 150 milioane de euro, din cauza implicațiilor schimbării proprietarului asupra furnizării de nave către Oslo, Norvegia fiind stat membru NATO.

Un purtător de cuvânt al Rolls-Royce a dat asigurări că a informat într-un mod corespunzător Guvernul norvegian înaintea anunțării vânzării Bergen Engines.

"Înțelegem, totuși, că Executivul norvegian vrea acum investigații suplimentare privind tranzacția, iar Rolls-Royce va coopera în toate modurile posibile la această analiză. Așa cum ni s-a cerut, am renunțat deocamdată la planificata vânzare", a declarat purtătorul de cuvânt.

Reprezentanții grupului rus TMH nu au răspuns solicitărilor de a comenta informația.

Deși investițiile străine sunt bine venite în Norvegia, ele trebuie să fie evaluate luându-se în considerare potențialele amenințări la adresa securității naționale, a explicat ministrul Justiției, Monica Maeland.

Bergen Engines are aproximativ 950 de angajați și produce motoare diesel și pe benzină pentru marină și pentru producția de energie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău