Roland Garros | Serena Williams, eliminată în optimile de finală ale turneului

  • 07 Iunie 2021 09:42
Roland Garros | Serena Williams, eliminată în optimile de finală ale turneului

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul 8 mondial, a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, fiind învinsă în două seturi, 6-3, 7-5, de kazaha Elena Rîbakina, într-o partidă disputată duminică, transmite Agerpres.

Cea mai mică dintre surorile Williams, care va împlini 40 de ani în toamna acestui an, a ratat astfel o nouă ocazie de a-și trece în palmares al 24-lea titlu de Mare Șlem și a egala astfel recordul australiencei Margaret Court.

Americanca, triplă câștigătoare a trofeului la Roland Garros, dar care nu s-a mai impus într-un turneu major din 2017, a comis 19 erori neforțate pe parcursul jocului câștigat de Rîbakina după o oră și 17 minute.

Acesta a fost primul duel dintre cele două jucătoare în circuitul profesionist, iar Serena Williams reușise să câștige anterior toate cele 14 meciuri jucate împotriva reprezentantelor Kazahstanului.

Rîbakina, în vârstă de 21 ani, a disputat cu această ocazie primul său meci în optimile de finală ale unei competiții de Mare Șlem, în timp ce Serena Williams a atins pentru a 64-a oară în cariera sa această fază la un turneu major, prima oară reușind acest lucru la ediția din 1998 de la Roland Garros, cu un an înainte de nașterea adversarei sale de duminică, precizează site-ul WTA.

Jucătoarea kazahă o va avea ca adversară în turul următor pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, care a dispus în trei seturi, 5-7, 6-3, 6-2, de belarusa Victoria Azarenka, fostă numărul unu mondial.

În urma eliminării Serenei Williams, pe tabloul de la Roland Garros au mai rămas doar două jucătoare din Top 10 mondial: poloneza Iga Swiatek (nr. 9) și americanca Sofia Kenin (nr. 5), laureata, respectiv finalista ediției 2020 a turneului parizian, care s-ar putea înfrunta în sferturile de finală.

Rezultate - optimi de finală:
Tamara Zidansek (Slovenia) - Sorana Cîrstea (România) 7-6 (7/4), 6-1
Paula Badosa (Spania/N.33) - Marketa Vondrousova (Cehia/N.20) 6-4, 3-6, 6-2
Elena Rîbakina (Kazahstan/N.21) - Serena Williams (SUA/N.7) 6-3, 7-5
Anastasia Pavliucenkova (Rusia/N.31) - Victoria Azarenka (Belarus/N.15) 5-7, 6-3, 6-2

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău