Rogozin vine din nou la Chișinău, pentru a discuta cu Dodon înființarea postului de control moldo-ucrainean la Cuciurgan-Pervomaisk

  • 19 Iulie 2017 17:22
Rogozin vine din nou la Chișinău, pentru a discuta cu Dodon înființarea postului de control moldo-ucrainean la Cuciurgan-Pervomaisk

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, emisar special al Kremlinului responsabil pentru reglementarea conflictului transnistrean, va efectua o nouă vizită în Republica Moldova, la sfârșitul acestei luni. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook, în contextul unei întâlniri pe care a avut-o astăzi, 19 iulie, cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin.

Un subiect aparte al discuției dintre cei doi l-a constituit demararea activității punctului de control comun moldo-ucrainean Cuciurgan-Pervomaisk, pe segmentul transnistrean al frontierei, notează Igor Dodon în mesajul său.

Cu această ocazie, el l-a asigurat pe ambasadorul rus că va depune toate eforturile „ca să excludă orice prejudicii economice, financiare sau de altă natură atât pentru locuitorii Transnistriei, cât și pentru agenții economici din regiune”.

Amintim că Igor Dodon a dezaprobat instituirea misiunii de control comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisc, lăsând să se înțeleagă că aceasta ar putea avea afecte negative asupra situației economice din regiunea separatistă transnistreană.

În legătură cu aceasta el a anunțat că, consilierul său pe probleme economice se va afla în permanentă legătură cu „partenerii” din Transnistria, pentru a reacționa la timp în cazul apariției unor probleme.

Misiunea de control comun la frontieră la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisc a fost inaugurată luni, 17 iulie, în prezența premierului moldovean Pavel Filip și a președintelui ucrainean Petro Poroșenko. Cei doi demnitari au subliniat importanța acestei misiuni pentru a simplifica procedurile de trecere și de control asupra contrabandei, în timp ce Tiraspolul a calificat-o drept element al unei pretinse blocade economice a regiunii separatiste. Anterior și Moscova a criticat intenția autorităților de la Chișinău și Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău