Rogozin SFIDEAZĂ, iar Candu îl IRONIZEAZĂ, pe marginea Declarației privind retragerea trupelor ruse

  • 21 Iulie 2017 18:34
Rogozin SFIDEAZĂ, iar Candu îl IRONIZEAZĂ, pe marginea Declarației privind retragerea trupelor ruse

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a reacționat la Declarația votată vineri, 21 iulie, de Parlamentul de la Chișinău „privind retragerea forțelor militare ruse din stânga Nistrului” făcând o paralelă cu situația din Georgia din 2008.

„Apropo, Parlamentul Georgiei, înainte ca militarii lor să atace Osetia de Sud și pe pacificatorii noștri, la fel a cerut evacuarea lor. Ținem minte cu toții cu ce s-a terminat asta”, a scris Dmitri Rogozin pe contul său de Twitter.

Comentariul nu a fost trecut cu vederea de președintele legislativului de la Chișinău. Andrian Candu a spus în plenul Parlamentului că „Rogozin ne transmite salutări” și și-a pus semnătura pe textul Declarației.

Declarația a fost semnată de deputații PDM, PPEM, PLDM și PL. Legislativul moldovenesc face apel către Federația Rusă să finalizeze procesul de retragere a munițiilor și armamentului militar de pe teritoriul Moldovei în conformitate cu principiile dreptului internațional. De asemenea, Parlamentul cere Guvernului și președintelui țării să promoveze prin orice mijloace adoptarea unei rezoluții de către Adunarea Generală a ONU de retragere a forțelor militare ilegale de pe teritoriul Republicii Moldova. Fracțiunea PSRM a condamnat Declarația, spunând că va spulbera eforturile de îmbunătățire a relațiilor cu Federația Rusă și succesele în acest sens atinse în ultima jumătate de an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău