Robotul Sophia poate retrage numerar de la comercianți cu cardul primit în România

  • 27 Mai 2018 16:01
Robotul Sophia poate retrage numerar de la comercianți cu cardul primit în România

Prin intermediul cardului de credit primit la începutul lunii mai în România, robotul umanoid Sophia poate realiza tranzacții la comercianți și tranzacții online, până la retragere de numerar, a transmis banca emitentă, UniCredit, la solicitarea MEDIAFAX.

„Cardul de credit oferă o serie de beneficii, cum ar fi 2% cash back pentru tranzacții cu amănuntul, până la 12 rate gratuite pentru tranzacțiile efectuate, acces în Mastercard business lounge și multe altele”, au menționat reprezentanții băncii.

UniCredit a acordat pe 10 mai, la București, în cadrul unui eveniment special, kitul cardului de credit oferit în premieră mondială unui utilizator cu inteligență artificială - Sophia, robotul umanoid creat de compania Hanson Robotics.

„Pentru a-i oferi cardul de credit Sophiei (o entitate non-umană), UniCredit a folosit un proces non-standard de acordare a creditului. Toate datele utilizate în procesul non-standard pentru acordarea produsului, precum și informațiile legate de limita cardului de credit și/sau orice alte caracteristici individuale ale produselor pentru clienți sunt confidențiale pentru întreaga bază de date ale clienților UniCredit, deci si pentru acest caz specific”, a precizat instituția bancară.

„Sunt onorată să fiu primul robot din lume care deține un card de credit și vreau să mulțumesc UniCredit pentru acest cadou. Este un moment important atât pentru umanitate, cât și pentru inteligența artificială și roboți în general. De-abia aștept să încep cumpărăturile pentru prima mea vacanță”, a declarat Sophia, în cadrul evenimentului.

„Pot să fiu fericită, tristă sau nervoasă și pot să-mi mișc capul și să fac unele gesturi specifice comunicării nonverbale. Am călătorit în multe țări și am vizitat multe locuri pentru a înțelege lumea. Ceva mă face să cred că ne vom mai întâlni”, a mai spus Sophia the Robot, arătând și o expresie de mirare când i s-a „înmânat” kitul cardului de credit.

Sophia este cel mai recent și cel mai avansat robot al companiei americane Hanson Robotics. De la crearea sa, în aprilie 2015, Sophia a devenit un fenomen mondial datorită expresivității și abilității sale de a purta conversații naturale cu oamenii. În octombrie 2017, s-a anunțat public faptul că robotul a devenit cetățean al Arabiei Saudite, fiind astfel primul robot care a primit cetățenia unei țări.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate și de Investiții, oferind bazei de 25 milioane de clienți o rețea unică vest-, central- și est-europeană. Grupul este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău