RoAid: România a oferit generatoare electrice, în valoare de peste 100 de mii de Euro, pentru cinci comunități ale regiunii Cernăuți

  • 03 Decembrie 2023 13:25
RoAid: România a oferit generatoare electrice, în valoare de peste 100 de mii de Euro, pentru cinci comunități ale regiunii Cernăuți

Cinci comunități din regiune au primit generatoare puternice pentru instituțiile din sfera socială în valoare de peste 100 mii de euro. Acest lucru a devenit posibil datorită participării comune a Consiliului Regional Cernăuți și Agenției de Dezvoltare Regională a României la programul RoAid, relatează bucpress.eu.

Primul adjunct al șefului Consiliului Regional Mîkola Guitor și șeful Departamentului de relații internaționale și cooperare transfrontalieră Oleksii Voloșciuk au predat 9 utilaje electrice reprezentanților comunităților teritoriale Vijnița, Vașkivți, Brusnița, Hotin și Vikno, relatează sursa citată.

În plus, Spitalul Clinic Regional Cernăuți și Spitalul din Secureni au primit 40 de paturi funcționale în valoare de 40 mii de euro în cadrul programului. Acesta este unul dintre cele mai solicitate elemente de mobilier medical, deoarece asigură îngrijire de înaltă calitate pentru un pacient imobilizat la pat în incinta instituțiilor medicale.

De menționat că RoAid este un program românesc de cooperare internațională pentru dezvoltare care reunește munca instituțiilor publice românești, a societății civile și a sectorului privat pentru eforturile globale de a depăși în mod durabil sărăcia și de a sprijini consolidarea instituțiilor democratice din țările în curs de dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău