R.Moldova va primi ajutor extern pentru prevenirea și tratamentul tuberculozei și HIV/SIDA

  • 11 August 2017 12:29
R.Moldova va primi ajutor extern pentru prevenirea și tratamentul tuberculozei și HIV/SIDA

Fondul Global pentru combaterea HIV/SIDA, Tuberculozei și Malariei va oferi Republicii Moldova o nouă tranșă de ajutor pentru prevenirea și tratamentul acestor boli.

Decretul cu privire la promulgarea legii pentru ratificarea Acordului-cadru dintre Republica Moldova și Fondul Global a fost publicat în Monitorul Oficial, vineri, 11 august, transmite IPN.

Grantul, a cărui valoare nu este stabilită încă, va fi îndreptat spre procurarea medicamentelor, care sunt foarte scumpe, a spus recent viceministrul sănătății, Aliona Serbulenco, care a mai precizat că noua tranșă ar urma să constituie șapte milioane de euro.

Șeful serviciului de informare și comunicare cu mass-media a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a declarat pentru IPN că anterior, în cadrul acordului,  Moldova a primit 15 milioane de euro. Au fost trimise spre analiză, Fondului Global, toate acțiunile realizate până acum și dacă acestea vor corespunde cerințelor, va fi oferit un răspuns cu privire la alocarea noii tranșe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău