R.Moldova va împrumuta de la Banca Mondială peste 22,43 milioane de dolari

  • 12 Ianuarie 2018 11:26
R.Moldova va împrumuta de la Banca Mondială peste 22,43 milioane de dolari

Republica Moldova va împrumuta de la Banca Mondială peste $ 22,43 milioane pentru implementarea proiectului "Modernizarea serviciilor guvernamentale".

Guvernul a aprobat joi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre RM și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Potrivit agenției INFOTAG, în nota informativă a hotărârii de guvern se menționează că documentul prevede acordarea de către instituțiile Băncii Mondiale a două împrumuturi: $15 milioane vor fi oferite de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și $5 milioane vor fi alocate de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Alte $2,43 milioane vor fi alocate activităților aferente realizării proiectului.

Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la eliminarea serviciilor publice depășite de timp și la comasarea mai multor servicii, pentru sporirea calității acestora conform așteptărilor cetățenilor. 

Totodată, va fi facilitat accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale, va fi redus numărul de documente necesare, precum și durata de prestarea serviciilor publice. 

Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 și va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău