R.Moldova va consolida relațiile comercial-economice și investiționale cu SUA, vicepremier

  • 20 Aprilie 16:33
R.Moldova va consolida relațiile comercial-economice și investiționale cu SUA, vicepremier

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a subliniat interesul Republicii Moldova pentru consolidarea relațiilor comercial-economice și investiționale cu companiile membre ale Asociației de afaceri americano-central europeană. Oficialul a menționat necesitatea valorificării potențialului de cooperare care există în acest moment. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Asociației, la Washington, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, citat de IPN.

„Energia regenerabilă, tehnologiile informaționale și fintech sunt doar câteva sectoare în care putem valorifica potențialul de cooperare, guvernul nostru fiind absolut determinat să îmbunătățească climatul investițional pentru a traduce această deschidere în proiecte reale, care vor contribui la economia noastră și vor crea noi locuri de muncă”, a declarat Nicu Popescu.

Asociația de afaceri americano-central europeană are ca membri companii precum Motorola Solutions, Citi, Exxon Mobil, IBM, Pfizer, Philip Morris International, Pharma, Thermo Fisher, Visa și altele.

Vizita în Statele Unite ale Americii a marcat desfășurarea reuniunilor grupurilor de lucru comune tematice în cadrul Dialogului Strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, organizat în contextul celebrării anului aniversar – 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-americane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:5,66 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău