R.Moldova urmează să negocieze împrumut, în valoare de 70 de milioane de euro, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

  • 27 Mai 2020 10:59
R.Moldova urmează să negocieze împrumut, în valoare de 70 de milioane de euro, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Republica Moldova urmează să negocieze împrumut, în valoare de 70 de milioane de Euro, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru combaterea coronavirsului și pentru suportul întreprinderilor mici și mijlocii.

Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană și-a dat, astăzi, avizul consultativ pentru hotărârea respectivă, aceasta urmând să fie adoptată în plenul Legislativului, anunță un comunicat al Parlamentului.

Proiectul „Răspuns de Urgență la ”COVID-19” și Suport pentru Întreprinderile micro, mici și mijlocii” are două componente. Componenta ”Sănătate”, în valoare de 40 de milioane de Euro, este destinată procurării echipamentelor medicale și asigurarea măsurilor de răspuns de urgență la ”COVID-19”.

Componenta ”Suport pentru Întreprinderile micro, mici și mijlocii”, în sumă de 30 de milioane de Euro, prevede finanțarea capitalului circulant și necesităților de investiții ale entităților respective afectate de criză, pentru menținerea locurilor de muncă.

Resursele financiare din cadrul împrumutului vor acoperi cheltuieli legate de ”COVID-19” în perioada bugetară 2020-2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău