R.Moldova, Ucraina și Georgia ar putea depune o sesizare comună la un tribunal internațional pentru a cere despăgubiri pentru ocupația rusească

  • 14 Iunie 2018 13:02
R.Moldova, Ucraina și Georgia ar putea depune o sesizare comună la un tribunal internațional pentru a cere despăgubiri pentru ocupația rusească

Autoritățile din R. Moldova, Ucraina și Georgia examinează posibilitatea de a depune o sesizare comună la un tribuna internațional pentru a cere Rusiei despăgubiri pentru ocupația militară.

Despre acest lucru a anunțat președintele Parlamentului, Andrian Candu, într-un interviu pentru censor.net.ua. În același timp, Andrian Candu a declarat că retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană este o chestiune care nu trebuie discutată reprezentanții Tiraspolulului. „Trebuie să cerem de la SUA, UE și OSCE acțiuni mai decisive. Cum am putea să mai avansăm în privința acestei chestiuni? Uneori, identificăm soluții împreună cu Ucraina și Georgia. În afară de sancțiuni, a apărut o ideie: vrem ca o companie internațională să evalueze pierderile totale ale acestor trei țări în urma ocupării teritoriiilor ( n.r. - de către Rusia)”, a precizat șeful Legislativului, menționând că după această evaluare, aceste trei țări ar putea depune o sesizare comună la o instanță internațională pentru a cere Rusiei despăgubiri în acest sens. 

„Am putea să obținem miliarde”, a adăugat Andrian Candu. 

Președintele Parlamentului a mai menționat că Chișinăul își dorește să obțină în următoarele luni decizia ONU privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău