R.Moldova și Ucraina discută perspectivele de implementare a regimului micului trafic de frontieră

  • 28 August 2019 19:06
R.Moldova și Ucraina discută perspectivele de implementare a regimului micului trafic de frontieră

Perspectivele de implementare a regimului micului trafic de frontieră și optimizarea statutului punctelor de trecere a frontierei de stat la granița moldo-ucraineană au reprezentat principalele subiecte de discuții, în cadrul unei întrevederi ai reprezentanților Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră cu autoritățile omoloage din Ucraina, transmite Infotag.

Potrivit sursei citate, evenimentul a fost organizat la Odessa, sub egida Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Republica Moldova și Ucraina (EUBAM).

Potrivit participanților la eveniment, acordul ar aduce beneficii palpabile pentru cetățenii moldoveni și ucraineni din zonele limitrofe ale frontierei comune.

Aceștia vor putea traversa frontiera doar în baza permisului de mic trafic și vor putea rămâne pe teritoriul celuilalt stat pentru o perioadă care să nu depășească 3 luni de ședere neîntreruptă, în special din motive de ordin social, cultural, familial sau întemeiate economic.

În acest sens, ca prim pas, autoritățile celor două state au convenit asupra demarării unei analize detaliate a tuturor aspectelor, provocărilor și eventualelor riscuri, în vederea asigurării unei bune implementări a proiectului.

O altă inițiativă comună pentru modernizarea infrastructurii vizează reconstrucția punctelor comune de trecere a frontierei de stat Cuciurgan-Pervomaisc și Giurgiulești Reni, care vor permite participanților la traficul transfrontalier să beneficieze de un control expeditiv la standarde înalte.

Tot în cadrul reuniunii au fost abordate subiecte referitoare la optimizarea statutului punctelor de trecere situate la frontiera de est a țării, elaborarea unor acorduri privind extinderea controlului comun cu statul vecin, dar și implicarea tuturor autorităților competente în vederea finalizării proceselor demarate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
32
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,1 m/s
Fri
26
Sat
26
Sun
26
Mon
25
Tue
26

Curs oficial BNM 02 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2517 -0.0327
USD 17.1821 -0.0223
RON 3.9811 -0.0021
UAH 0.6426 -0.0021
RUB 0.2417 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău