R.Moldova și Ucraina au convenit asupra deschiderii circulației peste podul ”Unguri-Bronnița”

  • 29 Septembrie 2018 19:35
R.Moldova și Ucraina au convenit asupra deschiderii circulației peste podul ”Unguri-Bronnița”

Republica Moldova și Ucraina au convenit asupra deschiderii peste podul ”Unguri-Bronnița” a circulației neîntrerupte a autovehiculelor rutiere care nu depășesc masa de 3,5 tone.

De asemenea, în cadrul ședinței Grupului de lucru moldo-ucrainean în domeniul transporturilor, care s-a încheiat ieri la Vinița, Ucraina, reprezentanții ambelor părți au coordonat elaborarea unei Foi de parcurs pentru accelerarea acțiunilor privind realizarea practică a proiectului construcției podului Soroca-Iampol, la punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene, destinat circulației transportului rutier.

Totodată, delegația Republicii Moldova condusă de secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucătaru, a solicitat alocarea cotelor suplimentare de autorizații pentru transportatorii moldoveni pentru anul 2018, în număr de 10 mii. Partea ucraineană a informat că adițional a alocat 25 de mii de autorizații pentru transportul rutier internațional și 200 de autorizații pentru transportul rutier neregulat de călători.

Următoarea ședință a Comisiei mixte moldo-ucrainene, în domeniul transportului rutier, a fost stabilită pentru luna februarie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău