R.Moldova și patru țări balcanice au aderat la Convenția de la Prüm privind cooperarea polițienească

  • 13 Septembrie 2018 15:23
R.Moldova și patru țări balcanice au aderat la Convenția de la Prüm privind cooperarea polițienească

Cinci țări din Balcani și Europa de Est au aderat joi, la Viena, la tratatul Uniunii Europene care permite forțelor de poliție să facă schimb de informații privind ADN-ul, amprentele și vehiculele, transmite dpa, potrivit Agerpres.

În cadrul unei conferințe privind migrația și securitatea, organizată la Viena, miniștrii de interne și oficiali din Albania, Macedonia, Serbia, Muntenegru și Republica Moldova au semnat Convenția de la Prüm (oraș în landul german Renania de Nord-Westphalia).

''Aceasta este o bornă în lupta contra criminalității organizate și traficului de persoane, precum și în combaterea terorismului și a extremismului'', a spus ministrul de interne austriac Herbert Kickl, a cărui țară asigură în prezent președinția semestrială a Consiliului UE.

Convenția a fost inițial semnată de către Austria, Belgia, Franța, Germania, Luxemburg, Olanda și Spania în orașul german Prüm în anul 2005.

De atunci, acele segmente ale tratatului referitoare la schimbul de informații între forțele de poliție au devenit parte a legislației comunitare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău