R.Moldova și Emiratele Arabe Unite vor intensifica relațiile comercial-economice

  • 25 Septembrie 2021 19:54
R.Moldova și Emiratele Arabe Unite vor intensifica relațiile comercial-economice

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut la New York o întrevedere cu ministrul de stat al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa Shaheen Almarar.

Oficialii au vorbit despre intensificarea relațiilor comercial-economice, inclusiv prin prisma atragerii investițiilor emiriene în economia națională. 

„Am apreciat includerea recentă a Republicii Moldova în lista statelor acceptate pentru importul de carne în Emiratele Arabe Unite. Astfel, se deschid noi oportunități pentru producătorii de carne din Moldova pentru diversificarea piețelor de export – un obiectiv strategic în domeniul diplomației economice a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu după întrevedere. 

Ministrul de Externe a salutat organizarea evenimentelor economice din cadrul Expo Dubai 2020, care se va desfășura în perioada 1 octombrie 2021 - 31 martie 2022. Participarea Republicii Moldova la expoziție reprezintă o oportunitate în plus de promovare a imaginii țării pe plan global.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău