R.Moldova se va prezenta ca destinație turistică în cadrul Târgului de Turism al României

  • 21 Februarie 2018 11:26
R.Moldova se va prezenta ca destinație turistică în cadrul Târgului de Turism al României

Doritorii sunt așteptați cu mii de vacanțe cu reduceri de până la 50% la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României (TTR), care se va desfășura în perioada 22-25 februarie 2018 la Romexpo.

Timp de patru zile, vizitatorii vor fi informați despre unele dintre cele mai frumoase și spectaculoase zone ale țării, precum Delta Dunării, Rezervația Munții Măcinului, Bucovina, orașele cu cetăți fortificate din Transilvania, stațiuni balneare, litoralul românesc, stațiuni montane. Din oferta turoperatorilor fac parte și destinații mai îndepărtate, prezentate în premieră la acest târg.

Republica Moldova se va prezenta ca destinație turistică în cadrul Târgului de Turism al României într-o conferință la care vor participa ambasadorul Republicii Moldova în România, reprezentanți ai Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova, dar și Roland Huisman, actorul din promo-ul de prezentare a Republicii Moldova.

Christian Tour vine la Târgul de Turism al României cu un catalog nou dedicat circuitelor în destinații precum Rusia, Țările Scandinave, Italia, Spania ori Marea Britanie.

"Le propunem turiștilor o nouă abordare a circuitelor culturale, care nu se mai concentrează doar pe urmărirea unui traseu al obiectivelor și atracțiilor turistice, ci pe 'experiențe', inclusiv experiențe gastronomice, pentru că o destinație este descoperită și astfel", a precizat pentru AGERPRES Cristian Pandel, CEO Christian Tour.

Totodată, touroperatorul estimează că segmentul cel mai dinamic în 2018 va fi cel al destinațiilor exotice, numărul românilor care aleg o astfel de destinație fiind în creștere de la un an la altul. Christian Tour aduce la Târgul de Turism un catalog nou dedicat exclusiv destinațiilor exotice. Cuba, Thailanda, Malaezia, Singapore, China, Vietnam și Laos sunt câteva dintre destinațiile din care vor alege turiștii pasionați de astfel de călătorii. Agenția mizează foarte mult și pe dezvoltarea turismului intern în 2018.

"Având în vedere că începutul anului este perioada în care majoritatea românilor își planifică vacanța de vară, ne așteptăm ca destinațiile deja consacrate să fie căutate de turiști. Românii vor manifesta în continuare un interes foarte mare pentru stațiunile din Turcia, care sunt imbatabile în ceea ce privește raportul calitate-preț, serviciile și hotelurile. Și Grecia va fi căutată de români datorită diversității care caracterizează această destinație, dar și Spania, unde vom opera la vară chartere în Tenerife, Mallorca și Gran Canaria", precizează Cristian Pandel.

O simplă vizita la târg este un prilej de cunoaștere a miilor de oferte care promovează turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinațiile exotice, croazierele și turismul de aventură.

Cocktail Holidays va lansa, la TTR, un zbor charter către orașul grecesc Kalamata și circuite în Iordania, SUA, Argentina & Brazilia. Ofertele pornesc de la 399 de euro/persoană pentru un sejur de șapte nopți. Vacanțele cu zboruri charter către insulele grecești și celelalte destinații din oferta turoperatorului, Spania, Turcia, Portugalia, Croația, au reduceri de până la 50% la târgul de la Romexpo.

"Ne așteptăm ca în perioada târgului să avem o creștere mult mai mare a vânzărilor față de anul trecut deoarece turiștii români își aleg tot mai mult vacanțele de peste an încă de la începutul anului. De altfel, din noiembrie și până în prezent, perioada de Early Booking, vânzările au crescut cu 15% față de aceeași perioadă a anului precendent. Cele mai căutate destinații sunt Sharm el Sheikh, unde turiștii noștri vor să facă snorkeling și să se relaxeze în hotelurile luxoase de la Marea Roșie, Tenerife, o destinație variantă, cu multiple posibilități de relaxare și distracție și, nu în ultimul rând, destinațiile consacrate, insulele grecești, Turcia, Spania și Portugalia", a precizat pentru AGERPRES Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Pentru perioada Paștelui, ofertele încep de la 299 de euro/persoană pentru city break-uri, de la 660 de euro pentru sejur în Dubai, Abu Dhabi și Ras al Khaimah și de la 1.234 de euro/persoană pentru circuit cu mini-sejur în Hurghada și croazieră pe Nil.

Conform președintelui ANAT, Alin Burcea, la TTR vor participa peste 200 de companii din 11 țări - România, Bulgaria, Croația, Grecia, Israel, Republica Cehă, Republica Moldova, Palestina, Spania, Ungaria, Turcia.

La standul TUI TravelCenter românii pot găsi reduceri pentru cazarea pe litoralul românesc de până la 80%, în special în perioada de început de sezon. Astfel de reduceri se practică pentru Phoenicia Holiday Resort din Mamaia, în perioada 17 mai - 23 iunie, la vacanțe de minim 5 nopți. Pentru Green Village Resort în Delta Dunării, oferta de primavară (intervalul 13-23 aprilie) este de 59 euro/persoana/3 nopți/mic dejun. Programul "Seniori în Cipru" este la 319 euro/persoană, incluzând 3 excursii și cazare 7 nopți la hotel 4 stele.

"E bine să ai un consultant de turism care să ajungă să te cunoască, să îți știe preferințele, experiențele anterioare din care să se inspire pentru următoarele propuneri de vacanță și călătorii. Un consultant de turism știe ce e de evitat, ce reprezintă un plus pentru tine, ce îți place, este pregătit să-ți propună cee ce ți-ar plăcea. Apelând la un consultant de turism ai și alte multe alte beneficii. Câștigi timp, pentru că un consultant găsește mai repede oferta potrivită, știe să o compare și să aleagă touroperatorul", a precizat pentru AGERPRES, Cosmin Marinof, director de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

Acesta apreciază că un consultant de turism te poate ține la curent cu ofertele din "wishlist" tău de destinații și poate face aranjamente de călătorie mai complexe, itinerarii mai lungi decât un om obișnuit.

În ceea ce privește vacanțele exotice, compania oferă vacanțe în Indonezia - Bali, de la 899 euro/persoană/12 nopți, Thailanda - Krabi, de la 599 euro/persoană, croazieră în Caraibe cu sejur în Cuba, la 1.999 euro/loc în cabina interioară/12 nopți.

Happy Tour, care este turoperator de Disneyland, are oferte speciale pentru parcul de distracții și un stand în care copiii pot întâlni personajele Disney și se pot fotografia în costumele acestora. Agenția oferă reduceri de 25% pentru rezervări până pe 25 aprilie, pentru perioada 21 martie-6 noiembrie. O familie cu doi copii va plăti 1.178 de euro pentru trei nopți de cazare în parc, cu demipensiune inclusă. Biletele de avion se cumpără separat și costă între 100 și 200 euro/persoană.

"În euforia reducerilor de la târg, vizitatorii trebuie sa fie atenți ce cumpără. Le recomand să aleagă pachetele cu toate taxele incluse și să ceară agentului de turism toate detaliile vacanței lor. Dacă nu au agentul lor de turism, care le cunoaște preferințele, bugetele și care le recomandă cu profesionalism vacanța potrivită pentru ei, este cazul să stabilească una, de durată, chiar la acest târg de turism", a precizat și Gabriela Peșeț, specialist în comunicare și turism.

Turoperatorul Paralela 45 vine la TTR cu noi destinații noi și reduceri de până la 60%. Reducerile din perioada de early booking și de târg sunt oferite de partenerii hotelieri ai turoperatorului. Astfel, pentru insulele grecești Samos și Lesbos, prețurile încep de la 345 euro/persoană, adică o reducere de 30%. Pentru Antalya, reducerile de până la 60% fac ca prețurile pachetelor să înceapă de la 424 euro/persoană, iar pentru Bodrum, de la 469 euro/persoană. Pentru destinațiile spaniole, reducerile aduc prețul vacanțelor în Mallorca de la 566 euro/persoană, iar în Gran Canaria, de la 753 euro/persoană.

Ca în fiecare an, agenția ""Paradis Vacanțe de Vis"" va aduce la TTR oferte de vacanță pentru litoral. Potrivit lui Aurelian Marin, director general al agenției, "vânzările early booking înregistrează, în acest an, o creștere de 30% față de 2017. Creșterea se va accentua odată cu intrarea masivă pe piață, începând cu sfârșitul lunii februarie, a voucherelor de vacanță".

Orice participant la TTR va intra gratuit la târg, împreună cu familia, dacă achiziționează un pachet de vacanță de la standul "Paradis Vacanțe de Vis" (prețul biletelor se va reduce din factura de vacanță).

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, bianual, împreună cu Camerele de Comerț și Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociația Naționala a Agențiilor de Turism din România (ANAT) și cu Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Programul de vizitare este, în perioada 22-24 februarie (joi-sâmbătă), între orele 10:00 și 18:00, iar duminică, 25 februarie, între orele 10:00 și 16:00. Biletul de intrare pentru adulți, inclusiv studenți, este de 10 lei/zi. Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate au intrare gratuită.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău