R.Moldova se află în topul țărilor din Europa după numărul de cazuri de infectare cu COVID. EXPERȚI, despre gestionarea crizei pandemice

  • 23 Septembrie 2020 13:45
R.Moldova se află în topul țărilor din Europa după numărul de cazuri de infectare cu COVID. EXPERȚI, despre gestionarea crizei pandemice

Pandemia de COVID-19 a demonstrat cât de vulnerabil este sistemul de sănătate din Republica Moldova. Totuși, grație lucrătorilor medicali s-a reușit de-a face față numărului mare de pacienți infectați, chiar dacă la început, nu aveau suficient echipament medical. Opinia a fost exprimată în cadrul unei dezbateri organizate de către Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT privind eficiența gestionării crizei COVID-19 în Republica Moldova.

Experta în probleme de sănătate publică, Ala Tocarciuc, susține că, deși, autoritățile au întreprins mai multe măsuri pentru prevenirea și controlul răspândirii infecției COVID-19, acestea nu au fost de fiecare dată eficiente. O dovadă este și faptul că Republica Moldova se află în topul țărilor din Europa după numărul de cazuri de infectare raportat la numărul de locuitori. Acțiunile de combatere a răspândirii infecției au fost zădărnicite și de implicarea politicului, susține Alla Tocarciuc.

Și consilierul juridic al Centrului de Rezurse Juridice din Moldova, Ion Guzun observă inconsecvență din partea instituțiilor statului în gestionarea pandemiei de COVID-19. Rolul cel mai importat în controlul infectției l-au jucat lucrătorii medicali, susține expertul.

Experții au monitorizat, în total, 15 instituții de stat implicate în gestionarea pandemiei de COVID-19.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău