R.Moldova rămâne a fi un stat prioritar pentru Agenția Austriacă de Dezvoltare

  • 06 Martie 2019 13:22
R.Moldova rămâne a fi un stat prioritar pentru Agenția Austriacă de Dezvoltare

Republica Moldova este un stat prioritar de colaborare pentru Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA).

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, despre aceasta a declarat, în ajun, directorul administrativ al ADA, Martin Ledolter, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov.

Potrivit șefului ADA, în curând urmează a fi pusă în aplicare o nouă strategie de cooperare bilaterală, aceasta fiind o continuitate a strategiei pentru anii 2016-2020.

Martin Ledolter a menționat că, începând cu 2004 până în prezent, ADA a implementat în Republica Moldova 17 proiecte în domeniile dezvoltării rurale, apă și sanitație, educație, protecția mediului înconjurător, infrastructura economică și servicii, în valoare de circa 16 mil. de euro, lucru care constituie o mândrie pentru instituția respectivă. 

"În viitor, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, în cooperare cu UE, se așteaptă la o cooperare și mai eficientă cu autoritățile Republicii Moldova în sectoarele de o importanță majoră pentru cetățenii țării și economia națională. Intenționăm să ne axăm, în special, pe domeniile deja exploatate pentru a asigura o performanță a reformelor deja implementate", a punctat directorul ADA. 

La rândul său, Victor Osipov a adus mulțumiri pentru proiectele implementate de ADA în Republica Moldova, exprimându-și încrederea că implicarea Agenției Austriece pentru Dezvoltare, se va extinde, inclusiv în domenii precum infrastructura socială, guvernare și societatea civilă, industrie.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău