R.Moldova ocupă locul 104 printre 149 de țări după nivelul sănătății populației

  • 26 Februarie 2019 13:06
R.Moldova ocupă locul 104 printre 149 de țări după nivelul sănătății populației

Republica Moldova se plasează pe locul 104 printre 149 de țări ale lumii după nivelul sănătății populației. Datele au fost publicate de Institutul britanic Legatum.

Potrivit agenției INFOTAG, la realizarea clasamentului s-a ținut cont de factori legați de speranța de viață, percepția problemelor de sănătate, nivelul de vaccinare, incidența de tuberculoză, diabet zaharat, obezitate. De asemenea, au fost luată în considerare satisfacția oamenilor față de starea de sănătate din țară, calitatea serviciilor medicale.

În fruntea clasamentului se află Singapore, Luxemburg, Japonia, Elveția, Qatar, Austria, Suedia, Norvegia, Hong Kong și Emiratele Arabe Unite. La coadă se află Republica Centrafricană, Ciad, Guineea, Madagascar, Benin, Congo, Nigeria.

Moldova s-a clasat între Eswatini (Swaziland) și Bolivia. România se află pe locul 88, Rusia - pe locul 90, Ucraina - pe locul 137.

Autorii clasamentului au remarcat că, în ciuda faptului că calitatea vieții în lume este în continuă creștere, decalajul dintre țările cele mai bune și cele mai proaste în ceea ce privește calitatea vieții crește în mod constant, demonstrând inegalități uriașe în sănătate, finanțe, politică, educație și securitate.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău