R.Moldova nu se mai regăsește în lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru România

  • 19 Ianuarie 2021 08:00

România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova nu se mai regăsește printre țările din lista respectivă. Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România și intră în vigoare astăzi, 19 ianuarie, de la ora 18.00. Aceasta înseamnă că persoanele care se încadrează în excepții și vor călători din Republica Moldova, nu vor fi plasate în carantină la intrarea în România.

Potrivit Ambasadei României în Republica Moldova, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României prin punctele de trecere a frontierei de stat a cetățenilor străini și apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state care nu se încadrează în categoriile de excepții, nu au dreptul de a intra pe teritoriul României pe durata stării de alertă. Lista persoanelor care fac parte din excepții pot fi găsite pe site-urile oficiale ale autorităților române.

Totodată, în cazul străinilor aflați în tranzit, intrarea pe teritoriul României poate fi permisă, dacă prezintă garanții că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinație sau că vor părăsi teritoriul României – având acte doveditoare în acest sens. Dovada scopului călătoriei se poate face în baza unui drept de ședere, dacă sunt impuse astfel de limitări de către statele de tranzit sau destinație.

La fel, informează Ambasada, este cazul ca cetățenii să se asigure din timp că țara de destinație finală sau de tranzit, în această perioadă nu are restricții instituite la călătorii pentru cetățenii Republicii Moldova în contextul pandemiei cu virusul COVID-19, pentru a putea prezenta această informație autorităților de frontieră la momentul trecerii, la fel și documentele doveditoare privind dreptul de intrare în țara respectivă. De asemenea, se recomandă ca tranzitul să se facă neîntrerupt, utilizând coridoarele umanitare special create în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău