Angajații din tura de noapte prezintă un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus (studiu australian)

  • 20 Aprilie 13:40
Angajații din tura de noapte prezintă un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus (studiu australian)

O cercetare realizată de oameni de știință australieni a ajuns la concluzia că angajații care lucrează în tura de noapte prezintă un risc semnificativ mai mare de a contracta noul coronavirus în comparație cu lucrătorii din tura de zi, informează marți Xinhua, preluat de Agerpres.

O echipă internațională de cercetători, condusă de Yaqoot Fatima, din cadrul Universității James Cook din statul australian Queensland, a emis ipoteza conform căreia angajații din tura de noapte se confruntă cu un risc aproape dublu de a se îmbolnăvi de COVID-19.

Rezultatele studiului, publicate în revista Journal of Sleep Research, au avut la bază date medicale provenite de la 500.000 de participanți, obținute din programul biobancă al Marii Britanii, care colectează informații medicale și genetice de la voluntari.

Într-o declarație pentru Brisbane Times, Fatima a afirmat că este bine cunoscut faptul că munca în turele de noapte poate perturba ritmul natural circadian, expunându-i pe angajați la o posibilă infecție.

''Alți cercetători au avansat teoria potrivit căreia perturbarea ritmului circadian ca efect al muncii în turele de noapte ar putea predispune la un risc mai mare de infectare cu COVID-19'', a detaliat ea.

''Ar putea fi ca urmare a nivelurilor reduse de melatonină și a unui răspuns imunitar slab'', a completat aceasta.

Fatima a precizat totodată pentru Xinhua că există alte studii similare realizate în prezent în alte țări, inclusiv în Statele Unite.

''Sperăm și ne așteptăm ca descoperirile să fie similare'', a subliniat aceasta. ''Atunci când concluziile acestora vor fi clare, sperăm că vor putea influența reglementările pe teme precum stabilirea priorităților în campania de vaccinare'', a mai spus cercetătoarea.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15
Cer acoperit de nori
Umiditate:88 %
Vint:5,66 m/s
Sun
10
Mon
13
Tue
14
Wed
15
Thu
13

Curs oficial BNM 08 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.4838 -0.0000
USD 17.8399 -0.0000
RON 4.3609 -0.0000
UAH 0.6431 -0.0000
RUB 0.2391 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău