R.Moldova, la APCE. Cine face parte din delegația parlamentară și ce dezbateri sunt pe ordinea de zi

  • 24 Ianuarie 11:50
R.Moldova, la APCE. Cine face parte din delegația parlamentară și ce dezbateri sunt 
pe ordinea de zi

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se va desfășura pe 27-31 ianuarie curent și în cadrul căreia urmează a fi ales un nou Președinte al APCE.

Din delegația Legislativului Republicii Moldova fac parte vicepreședinții Parlamentului Vlad Batrîncea, președintele delegației, și Mihail Popșoi, membru al delegației, precum și Liviu Vovc – secretarul Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Gaik Vartanean - membrul Comisiei politică externă și integrare europeană, Andrian Candu - membrul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la lucrările actualei sesiuni a APCE și va ține un discurs de la tribuna forului european.

Potrivit comunicatului oficial al APCE, dezbaterile de pe ordinea de zi includ ”o procedură comună între Comitetul Miniștrilor și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, ca răspuns la o încălcare gravă de către un stat membru a obligațiilor sale statutare, funcționarea instituțiilor democratice din Polonia, precum și raportarea cazurilor de deținuți politici din Azerbaidjan”. Totodată, a fost înaintată o solicitare de dezbatere a subiectului ”evoluțiile recente în Libia și în Orientul Mijlocii – care sunt consecințele pentru Europa?”. 

Deputații vor discuta, de asemenea, despre amenințările la adresa libertății mass-media și a securității jurnaliștilor, un raport cu titlul “Democracy hacked? How to respond?” („Democrația piratată? Cum răspundem?”) și protecția libertății religioase la locul de muncă.

Adunarea va organiza două dezbateri comune - una privind traficul de migranți și copiii refugiați și migranți dispăruți, și alta despre traficul cu transplant de organe și de țesuturi și celule umane.

Pe ordinea de zi mai este inclus și un raport privind standardele minime pentru sistemele electorale și altul privind observarea alegerilor din Republica Belarus.

Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei la 13 iulie 1995.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
2
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:2,1 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
2
Thu
3
Fri
6

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău