R.Moldova intenționează să deschidă o Ambasadă la New Delhi

  • 14 August 2018 13:10
R.Moldova intenționează să deschidă o Ambasadă la New Delhi

În cadrul vizitei de lucru în India, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu reprezentanții comunității moldovenilor stabiliți în această țară, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

În cursul dialogului cu cetățenii Republicii Moldova au fost discutate evoluțiile interne din țară, măsurile întreprinse de autorități pentru modernizarea și reformarea sectorului social, economic, educațional, etc. Un subiect aparte l-a constituit intenția Guvernului de la Chișinău de a deschide o Ambasadă la New Delhi.

Conaționalii au apreciat intenția autorităților de la Chișinău de a deschide în anul viitor o Ambasadă la New Delhi, care în opinia lor va permite intensificarea atât a relațiilor moldo-indiene, cât și a celor cu alte state din regiune. În acest sens, șeful diplomației moldovenești a subliniat: 

Majoritatea concetățenilor Republicii Moldova, rezidenți ai Indiei, și-au deschis întreprinderi mici și mijlocii în domeniul comerțului cu servicii, alții sunt căsătoriți cu cetățeni ai Indiei, iar alții intenționează să dezvolte o afacere cu capital în țara noastră fie în India, urmare a unor înțelegeri diplomatice inițiate de către ministrul Tudor Ulianovschi la New Delhi.

Totodată, a fost abordat stadiul actual al relațiilor moldo-indiene, precum și direcțiile prioritare de cooperare pe care Guvernul de la Chișinău intenționează să le promoveze și negocieze în raport cu autoritățile din India.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi întreprinde o vizită de lucru în India în perioada 10-15 august, aceasta fiind prima deplasare la New Delhi a unui demnitar de rang înalt în ultimii 25 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău