R.Moldova a semnat, alături de 141 de țări, o declarație privind asistența medicală primară

  • 25 Octombrie 2018 14:49
R.Moldova a semnat, alături de 141 de țări, o declarație privind asistența medicală primară

Ieri, R. Moldova, alături de alte 141 țări din întreaga lume, a semnat Declarația de la Astana, în cadrul Conferinței Globale privind asistența medicală primară. Declarația de la Astana reafirmă Declarația istorică din Alma-Ata în 1978, unde, pentru prima dată, liderii mondiali au manifestat angajamentul față de asistența medicală primară, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și protecției Sociale.

În urma implementării acestei reforme, pacienții vor beneficia de întreg volumul de servicii medicale, la locul de trai, în special în zonele rurale, iar medicii de familie vor avea condiții de muncă moderne, salarii majorate și independență în profesarea medicinii primare.

Conferința globală privind asistența medicală primară se desfășoară în perioada 25-26 octombrie la Astana, Kazahstan, împreună cu OMS, UNICEF și Guvernul Kazahstanului. Printre participanți se numără miniștrii sănătății, finanțelor, educației și dezvoltării comunitare, medicii profesioniști și avocații pacientului, delegați și activiști de tineret și liderii din cadrul instituțiilor bilaterale și multilaterale, organizațiile de sănătate globale, societatea civilă, mediul academic, filantropia, mass-media și sectorul privat din 141 de țări.

Sursa: Sit-ul MSMPS al R.Moldova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău