R.Moldova a primit 20 de milioane de euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea UE

  • 17 Iulie 2020 11:01
R.Moldova a primit 20 de milioane de euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea UE

Republica Moldova a primit 20 de milioane de euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene.

Împrumutul a ajuns pe contul Ministerului Finanțelor în data de 16 iulie. Grantul în valoare de 10 milioane de euro urmează să fie debursat pe parcursul săptămânii viitoare, precizează un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor, citat de IPN.

Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, ministru al finanțelor, debursarea mijloacelor financiare respective se datorează faptului că Republica Moldova a realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară, care includeau măsuri importante în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor, domeniul energiei și a climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău