R.Moldova a fost introdusă de Germania în lista statelor sigure. Care sunt regulile de călătorie

  • 07 Iulie 2021 09:33
R.Moldova a fost introdusă de Germania în lista statelor sigure. Care sunt regulile de călătorie

Republica Moldova a fost introdusă de Germania în lista statelor sigure. Astfel, cetățenilor R. Moldova care sosesc în Germania nu li se mai aplică regulile de intrare în țară specifice zonelor de risc în condițiile în care aceștia prezintă dovada vaccinării anti-COVID sau un rezultat negativ al testării la noul coronavirus.

Dovada testării o reprezintă un test PCR negativ pentru infecția SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior deplasării în Germania sau un test de tip antigen al cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore și care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Vaccinarea urmează să fie completă, cu ambele doze, iar de la rapel să fi trecut cel puțin 14 zile. Serul trebuie să fie unul omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich

Persoanele care în ultimele 10 zile s-au aflat într-un stat din zona de risc urmează să ia în considerație obligațiile de intrare în Germania specifice zonelor de risc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău